Jaké prsteny si vybírají celebrity?

Říká se, že peníze netvoří člověka, ale ukážou, jaký je doopravdy. Kdo ze známých tváří se tedy vytasil s opravdovým klenotem, když žádal svojí drahou o ruku? Těch případů je nespočítaně, podíváme se ale na zásnubní prsteny takových kvalit, že by z jejich prodeje nemusela pracovat ještě naše vnoučata.

Například jeden pár se silným sex-appealem vypadá na první pohled zcela skromně. Když ale Brad Pitt požádal Angelinu Jolie o ruku, navlékl ji na prst čirý kámen v hodnotě kolem 250 000 dolarů. Sám ho navrhl. Sám na něj dohlížel při výrobě. Stejnou péči o výrobu například projevil i Gavin Rossdale, když hlídal výrobu prstenu pro Gwen Steffani.

Mary Elizabeth Donaldson, lépe známá jako korunní princezna Mary, byla požádaná o ruku dánským následníkem trůnu – princem Frederikem. I ten dohlížel sám na výrobu a to v naprostém utajení, na tvorbě prstenu se významně podílel brazilský klenotník Mauricio Monteiro. Prsten v roce 2004 v původní podobě tvořil čtvercový briliant a dva rubíny na každé straně v červenobílé kombinaci – to kvůli Dánské vlajce. V roce 2012 ale nechal Frederik prsten upravit tak, že v současnosti diamant na prstenu znázorňůje pár a čtyři menší kameny jejich čtyři děti.

To Ben Affleck nasadil Jennifer Garner diamant ze 4.5 karátů. Bohužel, tohle manželství nečekal šťastný konec a Ben je už nějakou chvíli s Jennifer rozvedený, vkus na šperky měl ale pořád výtečný, čehož si určitě bude všímat i jeho následující partnerka.

Princ William chtěl pro svojí vévodkyni Kate zachovat rodinnou vzpomínku na jeho matku, princeznu Dianu, a tak dostala její 19-karátový zásnubní prsten, osazený diamanty a modrým safírem, který Diana dostala v roce 1981 od prince Charlese.

Herečku Salmu Hayek žádal o ruku její přítel Francois Henri Pinault, CEO luxusních PPR, jenž vlastní například firmy jako Gucci nebo Balenciaga. Pro srovnání je to asi jako kdyby majitel Ferrari nechal vytvořit pro svojí snoubenku od základu auto. Salma se ani netajila potěšením, že jí baví, když polovina lidí při pohledu na prsten pomalu oslepne.

Jeden z vůbec nejdražších prstenů však vytasil rapper Jay-Z, když svojí nastávající Beyoncé nasadil na prst osmnáctikarátový diamant v hodnotě 5 milionů dolarů. No upřímně: řekli byste NE?