Michal Kadaník představuje své svatební sety

„Je to originální řešení pro všechny snoubence, kteří mají rádi dokonale sladěné doplňky. Protože prsteny nosí neustále, navrhuji je a ručně vyrábím tak, aby byly pohodlné, a přitom svým pojetím na první pohled zaujaly. Zásnubní i snubní prstýnky nových setů k sobě ladí, ale nejsou úplně totožné. Každý je zhotoven přesně pro konkrétního zákazníka,“ říká o nové kolekci Michal Kadaník, jehož přístup se podstatně liší od nákupu konfekčních šperků v klenotnictví.

Společně s neokoukaným designem a ruční výrobou si Michalovi klienti kupují šperky, které zrcadlí jejich individualitu a vkus. Všechny prsteny tvoří po osobní konzultaci, dá se kombinovat barva zlata, motivy, některé vzory je možné také leštit nebo barevně upravit. Prsteny dohromady tvoří jeden vzájemně se doplňující celek, stejně jako partneři, kteří se s nimi rozhodli spojit své životy. Prototypy prstenů tvoří šperkař nejprve na 3D tiskárně, následně všechny komponenty zpracovává ručně, včetně osazování drahými kameny a finální úpravy.

Svatební set Mol – pro romantiky

mol_set_1

Prstýnky Mol jsou vyvrcholením kolekce Molekula, ve které Michal Kadaník pracuje s filigránovou technikou. Kombinace bílého a červeného zlata je pro Michalovy šperky příznačná. Zásnubní prstýnek tvoří jemný bílý kroužek, který ve středu zdobí korunka z červených zlatých zrnek. Do nich zlatník vsadil pečlivě vybraný briliant. Snubní prstýnek nevěsty je zhotoven z červeného zlata a je poctou starobylé šperkařské technice – filigránu. Síť různě velkých kuliček protkávají drobné brilianty. Ženichův prsten, elegantní kroužek z bílého zlata, nese lehký otisk prstýnku snoubenky.

Svatební set Tron – pro odvážné

Tron_set_4

Design svatebních prstenů Tron zaujme především milovníky sci-fi. Tyto prsteny navrhl Michal Kadaník pro snoubence, kteří se nespokojí s obyčejným kroužkem, ale hledají originální a nadčasový šperk. Strukturu prstenu tvoří různě se proplétající fragmenty zlata. Zásnubní prstýnek je zhotoven z červeného zlata, které ve středu přetíná bílý briliant. Drobné brilianty zdobí také snubní prsten nevěsty. Ten je stejně jako ženichův prsten zhotoven z bílého zlata. Struktura prstenů je navržena tak, aby byly pohodlné a daly se nosit každý den.

Svatební set Naos – pro náročné

Naos_set_1

Kolekce Naos odkazuje na tradiční šperkařské řemeslo, které se snoubí se současnými zlatnickými trendy. Autor zde vsadil na kombinací různých barev zlata a drahé kameny. Zásnubnímu prstenu dominuje ozdobný prvek z červeného zlata, který završuje dokonale vybroušený briliant. Snubní prsten pro nevěstu je řešen jako tenký zlatý kroužek, jehož obvod zdobí 35 briliantů. Ženichův prsten je tvořen dvěma kusy – jemná síť červeného zlata je ukotvena na obroučku ze žlutého zlata.

Svatební set Rana – pro vyznavače elegance

Rana_set

Elegantní styl art deco se promítá do designu svatebních prstýnků Rana. Jednoduché linie, zvýrazněné kontrastní barvou zlata, ohromí každého, kdo hledá elegantní a neotřelý šperk. Michal Kadaník zde nešetřil na briliantech, oba prsteny pro nevěstu jsou jich plné. Nevěstin snubní prstýnek navíc zkrášlují drobné zlaté kuličky, které pravidelně střídají drahé kameny. Jednoduchý bílý kroužek ženichova prstenu zdobí linka z červeného zlata.

Svatební set Cyber – pro fanoušky sci-fi

cyber_set_2

Prsteny Cyber patří do kyberpunkové kolekce Michala Kadaníka, ve které vzdává poctu světu blízké budoucnosti. Svatební prsteny Cyber jsou zhotoveny ze žlutého a bílého zlata. Žlutý je prsten pro nevěstu, který ozvláštňuje linka různě velkých třpytivých briliantů. Zásnubní prstýnek je z kontrastního bílého zlata. Jednoduchý prstýnek se ve středu kříží a celý jeho obvod i korunku uprostřed krášlí další drahé kameny. Amorfní tvar ženichova prstenu z bílého zlata jednoduše doplňuje celý komplet.