Jak vybrat Zásnubní prsten?

Nošení zásnubního prstenu je otázka tradic – u nás se například nosí na prsteníčku levé ruky. S výběrem zásnubního prstenu si neváhejte promluvit s nejbližšími vaší vyvolené a zkuste také vypozorovat, jaké šperky má nejraději.

Nasadím ho?

V první řadě musíte vědět velikost prstenu, s kterým se na dotyčnou vlastně chystáte, což je vlastně i úkol nejtěžší, pokud nechce nic nechat náhodě a nevyzradit okatě svoje plány. Vlastně tedy naprosto nejideálnější stav je, pokud už nějaký prsten žena nosí a můžete ho potají nechat změřit. Tipů, jak zjistit velikost prstenu, když žena žádný nenosí, je také několik, ale ne u každé to projde tak, aby to naše nastávající neprokoukla. Požádat můžete také nejlepší kamarádku vaší vyvolené. Pokud si nejste jistí s velikostí, raději upusťte od rytí, vzkazů a dat. Taktéž se doporučuje spíše koupit větší, než menší velikost.

Jiná žena, jiný vkus

Pokud jsme ale s velikostí rozhodnutí a půjdeme do toho, na čem bychom měli lpět dál?

Zásnubních prstenů se dělá nekonečně mnoho variant a my bychom měli rozumět také vnitřní stránce ženy, abychom jí vyhověli jak ve zpracování, tak i v celkovém designu. Někdo, kdo se rád zajímá o bohatě zdobenou bižuterii, nebude zřejmě oslněn minimalismem, sportovkyni zase neoslovíte obřím usazeným kamenem: lepší bude kámen zasazený decentně blízko prstu tak, aby nepřekážel.

Z čeho ho vyrobit? Nejoblíbenějším materiálem pro zásnubní prsten bývá bílé zlato, žluté či červené, nebo jejich kombinace. Mnoho dnešních žen například upřednostňuje bílé zlato nad žlutým. Tradicí je zmíněný usazený kámen. Ve výsledku kolikrát i menší, dobře posazený kámen, vyvolá mnohem efektnější vizuální dojem, než velký kámen. Průměrná cena zlatého prstenu s briliantem nebo safírem se hýbe od cca 10 tisíc do 30 tisíc, ale existují samozřejmě i mnohonásobně dražší variace.

 

Bude i tak sedět?

Na prstech ruky je vtipný fakt, že spousta lidí na jedné ruce navlíkne prsten na prsteníček v naprosté pohodě, na druhé ani kdyby se rozkrájeli. S tím musíte počítat. Tradičně se zásnubní prsten buď nechá na levém prsteníčku, společně s pozdějším kolegou, snubním prstenem, nebo se přesune právě na prsteníček pravé ruky.

Suď knihu podle obalu

Zásnubní prsten je sice alfa a omega celého okamžiku, ale i princ musí přijet na koni, tudíž se samozřejmě nevyhneme ani diskuzi ohledně obalu na zásnubní prsten – krabičce. Ta by měla harmonicky ladit s atmosférou prstenu a působit dojmem, že vevnitř je to něco – to ono, na co čeká žena celý život.